Rapid, încă un pas greșit: învinsă de CFR, în debutul lui Dan Petrescu la clujeni

Rapid s-a întors învinsă și de la CFR Cluj, acolo unde a pierdut cu 2-3, duminică, în meciul de fotbal din etapa a opta în play-off-ul din Superliga României.

Giuleștenii n-au câștigat niciun meci în play-off (FOTO: Sportpictures)
Giuleștenii n-au câștigat niciun meci în play-off (FOTO: Sportpictures)

Partida a fost prilej de debut pentru Dan Petrescu, antrenorul în vârstă de 56 de ani începând mandatul cu numărul patru în Gruia. De altfel, cel poreclit „Bursucul” nu s-a dezmințit, răbufnind în mod repetat. Apogeul s-a petrecut pe finele meciului, în minutul 85, când tehnicianul n-a mai scăpat și a văzut cartonașul galben de la arbitrul Marian Barbu.
Rapidiștii au început meciul în forță, reușind să deschidă scorul, încă din minutul 16, când kosovarul Ermal Krasniqi a înscris, doar că Daniel Bîrligea a adus egalarea, numai patru minute mai târziu. N-a durat mult, până când nigerianul Philip Otele, de altfel și pasatorul decisiv la prima reușită a clujenilor, a înscris ('30), echipa sa intrând la vestiare în avantaj. Același Otele s-a dovedit a fi în formă, reușind „dubla” ('56) și tot ce a mai putut face Rapidul a fost să reducă din diferență, mulțumită lui Borisav Burmaz ('60). Giuleștenii au fost la un pas de egalare,  Albion Rrahmani ratând, însă, o lovitură de la 11 metri.
Bogdan Lobonț, omul care și-a asumat o poziție ingrată la Rapid, devenind interimar, după plecarea lui Cristiano Bergodi, și-a găsit cu greu cuvintele, după meci: „Ce explicaţii mai pot fi, după un asemenea meci...? Am ratat cât pentru cinci meciuri! Dezamăgirea rămâne”. Totuși, tehnicianul în vârstă de 46 de ani a reușit să mai găsească o brumă de optimism: „Plecăm de la ceea ce am făcut bine, consolidăm şi sunt convins că vor veni şi victoriile. Cu siguranţă vom ieşi din această situaţie, pentru că avem capacitatea să facem asta. Rămâne să fim mai atenţi la finalizare. Asta rămâne de făcut. Băieţii au calităţi extraordinare. Trebuie să lucrăm la ceea ce înseamnă echipă”, a conchis cel poreclit „Pisica”.

„Bursucul”, debut cu peripeții

La rândul său, Dan Petrescu a etalat un discurs în stilul care l-a consacrat: „Un galben într-un an! În Coreea n-am luat niciun galben. La golul lui Burmaz, arbitrul mi-a spus că a schimbat decizia și a făcut din lovitură liberă indirectă una directă, i-a anunțat înainte și pe jucători, nu e vina lui. Nu eram pregătit să intru repede în pâine și nu mi-a fost ușor. N-aș vrea să iau merite din ce s-a întâmplat în acest sezon, a trebuit să vin să ajut puțin, am sperat să nu încurc. Am câștigat dramatic și Rapid a jucat foarte bine. Are un lot foarte bun, o bancă foarte bună și s-a văzut. E clar că e ceva de ghinion, n-ai cum să ai acești jucători și să fii pe ultimul loc în play-off... Lumea spunea că CFR e terminată, dar știți și voi spiritul de aici, e mereu unul pozitiv! Sperăm ca, la anul, să câștigăm campionatul”. Victoria lui CFR a fost și prilej pentru marcatorul Bîrligea să-și arate disponibilitatea pentru echipa națională, în vederea EURO2024, programat să înceapă la jumătatea lui iunie: „Am avut moral, odată cu venirea lui Dan Petrescu. Anul ăsta a fost destul de greu, pentru că am avut mai mulți antrenori. Pentru mine n-a fost nimic diferit, deoarece am lucrat și înainte cu el. Nu pot să zic eu asta (n.r. dacă merită să meargă la echipa națională). Domnul selecționer ia deciziile și aștept să mă cheme”.

Mircea Lucescu la Rapid?

Rapidul este marea dezamăgire a acestui play-off, în care nu a reușit să câștige nici măcar un meci, având un bilanț de șapte dueluri pierdute și o remiză, în vreme ce CFR Cluj rămâne în cursa pentru cupele europene, sperând chiar la locul doi, pentru care se duelează cu CS Universitatea Craiova.  
Cu Bogdan Lobonț antrenor interimar, până la finele sezonului, giuleștenii ar ținti mai sus, tocmai până la Mircea Lucescu. Potrivit „Fanatik”, Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului, a declarat că antrenorul în vârstă de 78 de ani este prioritatea cu numărul 1 pentru formația de sub Podul Grant, care ar fi dispusă să-i asigure o înțelegere valabilă pentru nu mai puțin de cinci sezoane. Lucescu Sr. a mai antrenat Rapidul în două rânduri, ambele în anii '90, iar ultima dată a pregătit Dinamo Kiev, echipă la care a rămas alături în ciuda situației tensionate din Ucraina, finalizându-și mandatul abia în toamna lui 2023.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bere istock jpg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net